Een schuldsanering kan je wettelijk aanvragen als je in de schulden zit en het lukt je zelf niet om er uit te komen. Dit is bepaald in de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP). Als je de schuldsanering toegewezen krijgt, wordt je financieel geholpen om binnen een bepaalde tijd van je schulden af te zijn. Je moet hier zelf ook heel veel voor inleveren en al je financiën op tafel gooien. Meestal worden schuldsaneringen afgewezen omdat gebleken is dat je zelf genoeg geld hebt om je schulden terug te betalen. Je krijgt dan hulp van de kredietbank of de sociale dienst.

logo_schuldsaneringafgewezen

Wat zijn de mogelijkheden na een afwijzing?

Als jouw schuldsanering is afgewezen kan je binnen 8 dagen in hoger beroep gaan. Voor meer informatie kan je kijken op schuldsanering-afgewezen.nl. Dit doe je bij het gerechtshof en hier moet je een advocaat voor inhuren. Iedereen heeft de mogelijkheid een advocaat in te schakelen via de rechtshulp. Als je het hoger beroep wint gaat de sanering meteen in.

 

Is hoger beroep verstandig?

Als je in hoger beroep gaat moet je je afvragen of je niet in één van de volgende situaties zit. Is dit wel zo dan is de kans erg klein om de sanering alsnog te krijgen. Koop je veel artikelen die gezien worden als luxe artikelen? Deze worden als niet noodzakelijk gezien en dit geld had volgens de rechtbank richting het afbetalen van je schulden kunnen gaan. Heb je vroeger fraude gepleegd of een misdrijf begaan? Met een strafblad wordt je sanering praktisch altijd afgewezen. Als je vroeger een keer failliet hebt aangevraagd maak je ook een zeer kleine kans. En als je in het verleden al een keer van een schuldsanering gebruik hebt gemaakt gaan ze je deze niet nog een keer geven.