Veilig bij Ing bank inloggen is ontzettend belangrijk. Naast dat ING er alles aan doet om internetbankieren veilig te maken, kun je zelf natuurlijk ook alles eraan doen om internetbankieren voor jezelf veilig te maken.

Wanneer je bij MijnING in wilt loggen is het verstandig om een wachtwoord te kiezen met letters, hoofdletters, cijfers en leestekens. Gebruik daarom altijd minimaal 1 hoofdletter, 1 kleine letter en 1 cijfer. De lengte van je wachtwoord mag maximaal 20 karakters zijn en hoe langer het wachtwoord is, hoe moeilijker het is om het wachtwoord te kraken.

Ben je jouw wachtwoord voor Mijn ING vergeten? Dan is het mogelijk om dit opnieuw aan te vragen. Je kunt namelijk je wachtwoord opnieuw opstellen via Nieuw wachtwoord aanvragen. Daarna bevestig je het nieuwe wachtwoord met een TAN-code en daarna kun je meteen weer inloggen in Mijn ING.

Ook wanneer je je gebruikersnaam voor Mijn ING bent vergeten, kun je deze opnieuw aanvragen. Klik op “Gebruikersnaam opnieuw aanvragen” en doorloop alle stappen. Na de aanvraag ontvang je binnen maximaal 5 werkdagen je gebruikersnaam per post.

Uit veiligheidsoverwegingen ontvang je de gebruikersnaam en wachtwoord niet via de e-mail. Zo is het voor ING bijvoorbeeld niet mogelijk om te controleren of je het juiste e-mailadres hebt ingevuld. Daarnaast kan een e-mail ook door iemand anders dan jezelf worden gelezen. ING wil er uiteraard voor zorgen jij alleen je gebruikersnaam en wachtwoord ontvangt.

Veilig bij Ing bank inloggen

Veilig bij Ing bank inloggen start natuurlijk altijd bij jezelf. Zorg dus dat je nooit op vreemde computers in Nederland én het buitenland gaat internetbankieren. Onthoudt je gebruikersnaam en wachtwoord voor MijnING en laat niet thuis of op je computer rondslingeren. Twijfel je over internetbankieren op een computer? Gebruik dan altijd de ING app voor op je tablet of smartphone. Zo weet je altijd zeker dat je veilig internetbankiert.