rente

Tegenwoordig is het erg gebruikelijk om geld te lenen. Er zijn dan ook veel mensen die dit doen. Dit kunnen zij doen om verschillende redenen. Het kan zo zijn dat mensen geld nodig hebben voor een verbouwing. Daarnaast komt het vaak voor dat mensen geld lenen voor de aanschaf van een auto. Ben je ook van plan om geld te lenen? Houdt er dan rekening mee dat je rente betaald over het geleende bedrag. 

economie

Hoe vind ik de voordeligste rente?

Als je van plan bent om geld te gaan lenen, wil je natuurlijk niet te veel rente betalen. Dit is erg logisch. Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je een gepaste rente betaald, kun je er voor kiezen om allerlei verschillende leningen te vergelijken. Naast de rente voor jouw lening of voor een hypotheek, is het ook mogelijk om de hoogste spaarrente te vinden dankzij een vergelijkingstool. 

rente

Lage spaarrentes

Op dit moment zijn de spaarrentes ontzettend laag. Er zijn zelfs een aantal banken waar je helemaal geen rente meer ontvangt. Dit komt doordat de banken een deel van het spaargeld op de Europese Centrale Bank moeten zetten. De Europese Centrale bank wordt ook wel de ECB genoemd. Als banken jouw spaargeld op de ECB zetten, betalen zij een negatieve rente. Kortom, het kost een bank geld als jij jouw spaargeld op de bank zet.