Veel volwassenen kunnen het nog wel herinneren, Pokemon kaarten. Je ging ze verzamelen, je ruilde ze met vrienden of speelde ermee. Ben je de kaarten tegenwoordig weer tegengekomen dan is het leuk om de oude hobby weer op te pakken. En als je er heel fanatiek in wordt kan je veel zeldzame kaarten bij elkaar verzamelen en zo de waarde van je collectie ophogen. Pokemon kaarten verzamelen is tegenwoordig nog steeds heel erg populair onder zowel volwassenen als jongeren. Leuk toch om weer leuke kaartjes in je bezit te krijgen?

Wat word je doel om Pokemon kaarten te gaan verzamelen?

Een doel van deze kaarten weer te gaan verzamelen kan zijn om nostalgische redenen. Je vond vroeger de kaarten leuk om te hebben en je wilt weer een hele nieuwe collectie opbouwen. Een ander doel kan zijn dat je er geld mee wilt gaan verdienen. Of juist om geld in te investeren. Daarnaast is het mogelijk om de kaarten te gaan verzamelen om daadwerkelijk te gaan spelen. Wil je toernooien gaan spelen dan heb je specifieke kaarten nodig en moet je onthouden dat je niet iedere Pokemon kaart mag gebruiken. Sommige evenementen geven je een Elite Trainer Box, terwijl andere evenementen je een Thema Deck geven. Er zijn genoeg doelen om weer de goede oude hobby van Pokemon kaarten op te pakken.

Hoe zit het met de manier van kaarten verzamelen?

Je kunt op diverse manieren de kaarten gaan verzamelen. Dat kun je doen op basis van een Pokedex, bepaalde Pokemon, graded kaarten of bepaalde sets. Het is mogelijk om online een lijst met kaarten bij te houden of dit offline op bijvoorbeeld papier te doen. Het is mogelijk om alles door elkaar te gaan sparen of juist de Pokemon TCG serie een binder te nemen en daar op de zijkant schrijven wat er precies in zit. Of je kunt ervoor kiezen om alleen Mewtwo kaarten te gaan sparen. Alleen graded Pokemon kaarten sparen is ook goed mogelijk waarbij je kunt denken aan CGC of PSA / Beckett.

Eén of meerdere Pokemon kaarten verzamelen

Zit je er weer helemaal klaar voor en wil je beginnen met verzamelen. Dan kun je ervoor kiezen om je te concentreren op één bepaalde, of meerdere, Pokemons. Ook krijg je de keuze om voor een bepaalde taal te gaan. Pokemon kaarten worden namelijk uitgebracht in verschillende talen. Vaste talen zijn Engels en Japans en daarnaast heb je kaarten in het Frans, Portugees, Duits, Koreaans, Spaans, Duits, Italiaans en Chinees. Voor ons als Nederlanders zijn er beperkte kaarten in onze taal te verkrijgen. Dat geldt alleen voor de eerste drie WOTC sets. Alleen de Base set, Jungle set en Fossil set zijn in het Nederlands uitgebracht en helaas niet meer.

Pokemon kaarten in sets verzamelen

Het is goed te doen om de kaarten in sets te gaan verzamelen. Vanaf de Legendary Collection sets zijn er vaak genoeg twee soorten van één kaart. Dan gaat het om een gewone kaart of een reverse holo kaart. Sommige kaarten hebben zelfs drie soorten. Dit is mogelijk omdat de Pokemon kaarten van promo’s of thema decks kunnen zijn.