Denk jij erover na om in 2022 te beginnen met beleggen of ben je onlangs begonnen met beleggen en kun je nog wel een aantal tips gebruiken? Lees dan verder, want in dit artikel geef ik je een aantal onmisbare tips.

Beleg alleen met geld dat je kunt missen

Het is een algemeen bekende voorwaarde, maar vaak genoeg kiezen mensen ervoor om deze regel te negeren waardoor ze uiteindelijk in de financiële problemen komen. Beleg alléén met geld dat je kunt missen. Zorg er altijd voor dat je voldoende geld op je spaarrekening hebt om je rekeningen te betalen en zorg voor een buffer die je kunt aansporen als je te maken hebt met onvoorziene grote uitgaven, zoals je vaatwasser die onverhoopt stuk gaat en gerepareerd moet worden of reparatiekosten aan de auto die wat hoger uitvallen dan gepland.

Doe je voordeel met inzichten van experts

Wist je dat je bij het beleggen eenvoudig gebruik kunt maken van de inzichten en adviezen van experts en specialisten met jarenlange beleggingservaring? Dit kan bijvoorbeeld door je aan te sluiten bij een platform als Beursgenoten. Door je aan te sluiten bij Beursgenoten ontvang je dagelijkse updates, onafhankelijke tips en onder andere een maandelijks magazine. Je kunt je voorstellen dat je hierdoor écht een voorsprong kunt nemen. Lid worden van een platform als Beursgenoten.nl is aantrekkelijk voor beginnende en ervaren beleggers!

Zet niet al je geld op één paard

Veel beginnende beleggers gaan de fout in door te weinig spreiding aan te brengen in hun portefeuille. Een van de eerste lessen van beleggen is échter om voldoende variatie aan te brengen. Met de juiste spreiding zorg je ervoor dat je minder risico loopt en dat je dus bijvoorbeeld minder kwetsbaar bent op het moment dat één aandeel of één branche ineens te kampen krijgt met een fikse koersdaling.