Vrijwel elke ondernemer krijgt er wel eens mee te maken: een klant die niet betaalt. Je kunt in dat geval het beste een incasso bureau inschakelen, en het liefste bij jou in de buurt. Een incassobureau in Apeldoorn bijvoorbeeld, als je daar in de omgeving woont. Er zitten door heel het land incassobureaus, dus het moet niet moeilijk zijn er een in jouw regio te vinden. Of je nu een incassobureau in Apeldoorn inschakelt of in een andere stad, de werkwijze van de meeste incassobureaus is nagenoeg hetzelfde. Wel kan het zijn dat er verschil zit in de tarieven die ze hanteren, maar over het algemeen werken ze hetzelfde.

Hoe werkt dat incassobureau in Apeldoorn?

We nemen als voorbeeld even een incassobureau in Apeldoorn, hoe gaan ze te werk? Of je klant nu in Apeldoorn zit gevestigd of niet maakt niks uit. Klanten die in gebreke blijven worden immers doorgaans benaderd via de post, namelijk met een brief. Deze brief is geadresseerd aan de eigenaar of bijvoorbeeld de financiële afdeling van het bedrijf. Je kunt doorgaans zelf aangeven aan wie je wilt dat hij gericht is, want jij weet het beste wie jouw facturen doorgaans betaalt. Het incassobureau in Apeldoorn stuurt vervolgens een brief naar deze klant, waarin staat wat het bedrag is, voor welke dienst het geldt, en wat de incassokosten zijn die eraan verbonden zijn. In veel gevallen betaalt de klant na het ontvangen van deze eerste brief direct. Zo niet, dan volgen er meer contactmomenten.

Meerdere herinneringen

Na de eerste betalingsherinnering inclusief incassokosten zullen ze natuurlijk nog een herinnering sturen. De meeste incassobureaus beginnen dan echter ook reeds met het plegen van een telefoontje. Ze controleren of de brieven bij de juiste persoon terechtkomen en gaan evt. in gesprek over de reden dat een factuur niet betaald wordt. Zo verkrijgen ze informatie over de financiële toestand binnen het bedrijf, en kunnen ze jou op de hoogte houden van de status. Als de klant bijvoorbeeld financiële problemen heeft, dan kan dat incassobureau in Apeldoorn daar niet zomaar iets aan doen. Wat wel kan is dat ze een betalingsregeling aanbieden. Op die manier hoeft de klant niet direct het gehele bedrag in één keer te betalen, maar kan het in diverse termijnen. Als een klant (nog) niet failliet is zal deze doorgaans wel openstaan voor een dergelijke regeling. Het geeft immers wat meer lucht.

Eenvoudig je facturen overdragen

Het is helemaal niet moeilijk of ingewikkeld om zo’n incassobureau in Apeldoorn in te schakelen. Als je met ze wilt gaan samenwerken krijg je doorgaans een account op hun website, en kun je online inloggen. Daar kun je je facturen eenvoudigweg uploaden en de gegevens van klanten invoeren die niet betalen. Vervolgens hoef jij zelf helemaal niets meer te doen, maar nemen ze het direct van je over. De klant wordt gecontacteerd op de manier die jij met hen hebt afgesproken, en je wordt constant op de hoogte gehouden van de status, oftewel of de klant reeds heeft betaalt of dat er een betalingsregeling is afgesproken.