geld beleggen in vastgoed

Geld beleggen in vastgoed boomt en wint steeds meer aan populariteit. Mensen die een spaarpot hebben pluizen mogelijkheden uit om hun geld te doen renderen. Zeker nu de rente historisch laag staat. Om die reden wordt naar een alternatief gezocht zodat het geld in waarde stijgt. Geld beleggen in vastgoed is één van die opties.

 4 manieren: geld beleggen in vastgoed

Er zijn verschillende manieren om in de vastgoedsector te beleggen. Volgende methodes zijn tegenwoordig het meest trendy:

  • Deelname aan vastgoedfondsen
  • Participatie in aandelen van vastgoedbedrijven
  • Vastgoed CV’s
  • De aanschaf van vastgoed

 Tip 1: Participatie in aandelen van vastgoedbedrijven

Diverse verschillende beursgenoteerde ondernemingen zijn rechtstreeks betrokken bij vastgoedprojecten of baten verschillende vastgoedpanden uit. Door aandelen bij grote vastgoedondernemingen te kopen, beleg je indirect in vastgoed. Hou er wel rekening mee dat er een addertje onder het gras schuilt als je het op die manier gaat doen. Je belegging is immers niet voldoende gespreid wat een bepaald risico met zich meebrengt.

geld beleggen in vastgoed geld beleggen in vastgoed

 Tip 2: Deelname aan vastgoedfondsen

Je belegde vermogen – hoe groot of klein het bedrag ook is – wordt direct in een vastgoedfonds verspreid. Het grote voordeel is dat je belegging niet aan één bepaald vastgoedproject wordt gelinkt. Een vastgoedbeheerder houdt alles netjes in het oog dat er niets mis loopt. Voor de geldbelegger een rustgevende gedachte. De waardestijging en de huurinkomst van het aandeel wordt meestal jaarlijks uitgekeerd aan de aandeelhouder.

 Tip 3: Vastgoed CV’s

Een deelnemer van een vastgoed CV (Commanditaire Vennootschep) investeert samen in één of verschillende vastgoedprojecten. De beheerder bepaalt zelf de projecten en gebruikt het geld van de investeerders. Na enkele jaren wordt het vastgoedproject beëindigd en verkocht. De vennoten krijgen geld uitgekeerd van de totale winst na aftrek van de gemaakte kosten. Enige nadeel is dat vaak hogere winsten worden beloofd die achteraf niet kunnen worden nagekomen.

 Tip 4: De aanschaf van vastgoed

De ‘zuiverste’ vastgoedbelegging is uiteraard dat je een pand aankoopt dat je vervolgens gaat verhuren aan particulieren of ondernemingen, afhankelijk van het vastgoed waar je eigenaar van bent. De inkomsten van de verhuur is meteen ook je maandelijks rendement. Ook op fiscaal vlak doe je hiermee een uitstekende zaak. De huuropbrengst is immers niet belast wanneer het vastgoed in box 3 valt.