Naast een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten kan je bij aansprakelijkheidsverzekering.com ook een wettelijke aansprakelijksheidsverzekering (WA-verzekering) afsluiten. Deze verzekering houdt in dat je gedekt bent bij het veroorzaken van een aanrijding. Indien jij in het bezit bent van een auto, is het verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Doe jij dat niet, mag je niet op straat en de kans is groot dat jij een hoge boete zal moeten betalen.

Verschil WA verzekering en aansprakelijkheidsverzekering

Een aantal mensen kennen het verschil niet tussen een WA verzekering en een aansprakelijkheidsverzekering waardoor ze dan een verkeerde verzekering afsluiten. Om dit te voorkomen hebben wij 3 belangrijke verschillen tussen een WA –en aansprakelijkheidsverzekering opgesomt, namelijk:

1. Indien er met opzet schade wordt verricht bij iemand, zal de schade van de benadeelde gedekt worden door de WA verzekering. Dit wordt bij de aansprakelijkheidsverzekering niet gedaan.

2. Een WA verzekering is wettelijk verplicht, maar een aansprakelijkheidsverzekering niet.

3. Een aansprakelijkheidsverzekering sluit je af tegen een lager bedragen dan die van de WA verzekering. Het bedrag is hoger, omdat het afhankelijk is van meerdere factoren.

Hoe zit het

Ben jij in het bezit van een auto of een motorvoertuig? Dan ben jij genoodzaakt om een WA verzekering af te sluiten. Indien jij dat niet doet, zullen er maatregelen getroffen worden. Ga dan snel op aansprakelijkheidsverzekering.com en sluit meteen een WA verzekering af. Dit proces duurt niet lang en het is heel eenvoudig.