Ben je van plan om een tweedehandse auto aan te schaffen? Dan is het natuurlijk verstandig om op de hoogte te zijn van het autoverleden of de auto historie. Naast de historie is het ook belangrijk om te weten hoeveel eigenaren de auto heeft gehad, als de auto goed onderhouden is en als de auto schade heeft ondervonden. Een krasje aan de auto is niet zo een probleem, maar het is wel belangrijk om te weten als de auto betrokken was bij een grote ongeluk. Dit kan namelijk gevolgen hebben voor de veiligheid en de waarde van de auto. Om deze reden is het verstandig om de schadeverleden van de auto te laten controleren, dit kan je makkelijk via Kentekencheckgratis.nl doen. Maar hoe kom je achter zulk informatie en waarom is het zo belangrijk?

Autoverleden opvragen

Je kunt het schade verleden van een auto makkelijk opvragen middels het kentekennummer van de auto. Je gaat naar de website Kentekencheckgratis.nl, je vult daarna het kentekennummer in en vervolgens geef je aan dat je het schadeverleden van de auto wilt weten. Zo zie je dan alle informatie over het verleden van de auto.

Waarom schadeverleden opvragen?

Wanneer je een tweedehandse wilt aanschaffen is het altijd handig om het verleden van de auto op te vragen. Door het aanvragen van het schadeverleden krijg je inzichten in de kilometerstand, de eigenarenhistorie, de waarde van de auto, hoe goed de auto is onderhouden en vervaldatum van de APK-keuring. Middels een kentekencheck kun je dus het schadeverleden van de auto laten controleren, door dit te doen voorkom je ook een miskoop.