Schuldsanering

De schuldsanering is het minst aantrekkelijke traject als je schulden hebt, moet je in dit traject dan komen de schulden boven je inkomsten uit. Met andere woorden je kan niet meer aan je betalingsverplichting voldoen en loopt financieel helemaal vast. Problemen met deurwaarders, kort gezegd moet je voorkomen dat je hierin belandt. Zeggenschap over je financiële situatie heb je niet meer, je bent hierbij compleet afhankelijk van instanties. Deco financieel adviesbureau kan je helpen dat het niet zover komt dat je dit traject in moet gaan.

Schuldsanering

Afhankelijk van schuldeisers

In alle gevallen moet er een akkoord worden gesloten met een schuldeiser, echter als de schuldeiser niet meewerkt dan moet je via een andere weg de schulden aflossen. Kom je er niet uit met de eisers dan kun je via de rechter in de schuldsanering terecht komen. Deze vorm van terugbetalen heeft wel meer haken en ogen, en verplichtingen waar je aan moet voldoen. Je hebt dan geen zeggenschap meer over je inkomen, je krijgt per week een bepaald bedrag waarvan je boodschappen kunt doen. De rest van je inkomen wordt gebruikt om alle schuldeisers te betalen.

Schuldsanering

Traject voor jaren

Het totale traject voor de schuldsanering kan drie tot vijf jaar duren. Financieel adviesbureau Deco is gespecialiseerd om je te begeleiden in dit traject. Het bedrijf wijst een aantal specialisten aan die jou gaan begeleiden bij dit traject. Je moet wel met de billen bloot omtrent je situatie en je inkomen, ook ben je verplicht om iedere verandering die er is aan te geven. Men doelt dan op een verhuizing of extra inkomen wat je misschien hebt verdiend.