Ben jij goed met cijfers en een kei in rekenen? Ben je stressbestendig en een tikje perfectionistisch? Dan heb jij het misschien wel in je om een hele goede financieel administratief medewerker te worden. Het is misschien niet de carrière waar je in eerste instantie aan dacht, maar het is wel degelijk een baan waar toekomst in zit. Echt goede financieel administratief medewerkers zijn namelijk zeldzaam. Het werk is zeer foutgevoelig en verantwoordelijk. Als je goed bent, zullen werkgevers voor je in de rij staan. Je kunt dus rekenen op een goed betaalde baan met veel zekerheid.

 

Welke vaardigheden leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding leer je alles over administratief financieel beheer. Je leert over crediteuren, debiteuren en alles wat komt kijken bij het voeren van een gezonde boekhouding. Ook leer je hoe je om moet gaan met financieel administratieve computersystemen die in het bedrijfsleven worden gebruikt. Je leert jezelf steeds te blijven controleren en altijd alert te blijven. Want in dit werk is geen ruimte voor het maken van fouten. Dit vergt veel doorzettingsvermogen en eindeloos geduld.

 

Een financieel medewerker is nooit uitgeleerd

Na het afronden van de opleiding tot financieel administratief werker kun je in heel veel functies aan de slag. Maar om jouw kansen op de arbeidsmarkt te vergroten kun je er ook voor kiezen om aanvullende cursussen te volgen. Want hoe meer je weet en kunt, hoe waardevoller jij bent voor een werkgever. Ook als je eenmaal een goede baan hebt gevonden moet je blijven bijscholen. Het beroep van financieel administratief medewerker is voortdurend in ontwikkeling. Je zult dus regelmatig een cursus moeten volgen om bijvoorbeeld een nieuwe boekhoudprogramma onder de knie te krijgen.