Stel jij jezelf weleens de vraag: “Hoeveel geld mag ik lenen?” Het is een vraag die gesteld wordt door meer mensen in het land dan je bij voorbaat zou denken hoor. Je hoeft je dus niet te schamen als je je deze vraag jezelf wel eens afstelt. Helemaal als je later bijvoorbeeld een hypotheek aan gaat moeten vragen als je een huis wilt kopen, dan wil je natuurlijk wel weten waar je ongeveer aan toe bent. Je kunt er op meerdere manieren achter komen. Wij vertellen je in de volgende alinea’s hier meer over.

Verschillende factoren

Er zijn meerdere factoren die bepalen wat het bedrag gaat zijn dat jij maximaal mag lenen. De belangrijkste factor is natuurlijk, en dat weet jij zelf ook wel, is hoeveel jij bij je baan verdiend. Hoe meer je verdiend, hoe meer de bank jou zal uitkering als lening. Dit is nou eenmaal de belangrijkste factor en dat is natuurlijk ook geheel logisch. De bank wil risico’s uitsluiten en wilt wel zeker weten dat jij echt de lening kan terugbetalen met de rente hierover die bepaald is.

Kredietspecialisten

Je kan heel gemakkelijk tegenwoordig langs gaan bij specialisten in krediet die jou precies kunnen gaan vertellen wat jij maximaal kunt gaan lenen. Zij stellen je een aantal vragen die hun helpen om erachter te komen wat het bedrag is dat jij mag lenen. Er zijn genoeg partijen in het land waar je dit kunt aanvragen. Ga dus gerust ergens langs en stap eens naar binnen om erachter te komen, dan ben je in ieder geval voorbereid.