Ben jij een ondernemer en heb je een onderneming die zich bezighoudt met innovatie? Als jij in het MKB zit en je bijvoorbeeld bezighoudt met het ontwerpen van een nieuw, innovatief product, kun jij mogelijk in aanmerking komen voor de Eurostars subsidie. Hieronder vertellen we je meer over deze subsidie, de voorwaarden en wanneer je het moet aanvragen. Onderaan het artikel ontdek je waar je terecht kunt als je moeilijkheden ondervindt tijdens het aanvraagproces. Geen zorgen, je wordt altijd zo goed mogelijk geholpen! Alles om ervoor te zorgen dat ondernemers kunnen groeien en bezig blijven met innovatie. Dat en meer is waar de Eurostars subsidie op ziet.

Dit is wat je moet weten over de Eurostars subsidie

Allereerst is het van belang om te weten wanneer je in aanmerking komt voor Eurostars. Er zijn namelijk bepaalde voorwaarden waaraan iedere aanvrager moet voldoen om het subsidiebedrag toegekend te krijgen. We nemen ze kort met je door en bespreken daarna de belangrijkste zaken.

  • Maximaal 500.000 subsidie voor het Nederlandse projectgedeelte
  • Financiering kan worden ontvangen voor onderzoek- en ontwikkelactiviteiten 
  • 50% subsidiepercentage voor het MKB
  • Het project mag maximaal 36 maanden duren

Allereerst is het van belang te weten dat de eerste voorwaarde voor de Eurostars subsidie ziet op het Nederlandse projectgedeelte. Ben jij dus bezig met een project in het binnenland dat innovatief is, dan krijg je maximaal 500.000 subsidie toegekend. Uiteraard alleen indien en voor zover je voldoet aan de overige voorwaarden en deze financiering kun je alleen ontvangen als het gaat om ontwikkelactiviteiten en onderzoeksactiviteiten. Wat hierboven niet benoemd staat, maar wel goed om te weten is dat het subsidiepercentage niet 50% voor groot bedrijf is, maar 40%. Ben je een kennisinstelling? Dan geldt wel hetzelfde percentage van 50, net als voor het MKB. Wil je in aanmerking komen voor de Eurostars subsidie, houd er dan rekening mee dat je na 24 maanden de ontwikkeling af moet hebben. Dit jaar is de aanvraag voor de Eurostars subsidie geopend op 14 juli en gesloten op 14 september.

Wellicht kom jij ook wel in aanmerking voor de Eurostars subsidie!

Je hebt meer kunnen lezen over de Eurostars subsidie en hoe je deze kunt aanvragen. Duidelijk is in ieder geval dat niet iedereen recht heeft op deze subsidie, wat ook maar goed is, er is namelijk een budget dat ieder jaar wordt vastgesteld. Het budget voor 2023 is vastgesteld op 19 miljoen. Door bepaalde eisen te stellen aan het aanvragen van de subsidie en de toekenning ervan, wordt gewaarborgd dat alleen diegenen die er recht op hebben, de subsidie ook daadwerkelijk ontvangen. Kortom, ben jij iemand die zich in de MKB sfeer bevindt en houd jij je bezig met innovatieve technologie? Doe je dat om bepaalde nieuwe diensten te ontwerpen of juist processen? Misschien ben je wel met een innovatieve wijze bezig om een nieuw product op de markt te brengen. De Eurostars subsidie is helpend voor iedere onderneming binnen het MKB.

De eisen bekijken lukt de meeste ondernemers nog wel, maar het aanvragen van de subsidie wordt soms als lastig ervaren. Gelukkig is daar vindsubsidies, die jou kan helpen met de aanvraag ervan. Zo kun jij je richten op de belangrijke zaken in je onderneming en je bezig blijven houden met het belangrijkste waar je mee bezig bent: innoveren en groeien! Kun je ook wel wat hulp gebruiken? Neem dan een kijkje op vindsubsidies.nl”>www.vindsubsidies.nl en vind daar meer informatie over de voorwaarden en hulp die je hierbij kunt krijgen. 

Lees meer…