sparen vergelijken

Sparen is een heel eenvoudige manier van het opslaan van geld en er ook nog een beetje aan verdienen. Sparen op een spaarrekening is een hele goede optie, omdat er vrijwel geen risico aan hangt. Er zijn in Nederland heel veel instanties waar je een spaarrekening kunt openen. De ene is beter dan de andere. Om deze reden hebben de mensen van financeinfo.nl een pagina gemaakt voor het sparen vergelijken. Zo kun je in 1 oogopslag zien welke instantie het beste is voor jou.

Voor en nadelen

Aan alles in het leven zitten voordelen en nadelen verbonden, dus ook bij sparen. de voordelen van het sparen zijn dat je gebruikt van variabele rente. Dit houdt in dat de rente meestijgt met de markt en je zo altijd een eerlijk percentage rente hebt. Een ander voordeel is dat je geen beperkingen hebt met het opnemen van en storten en opnemen van geld. Je kan op ieder moment bij je geld. Het laatste voordeel is dat je geen minimum inleg hebt. Je hoeft dus niet een bepaald bedrag op je spaarrekening te zetten om er gebruik van te maken. Er zijn natuurlijk ook nadelen. De opbrengst van een spaarrekening is namelijk niet te berekenen omdat je niet weet wat de rente gaat doen. De variabele rente betekent ook dat je rente minder kan worden wat ook een minpunt is. Ook is de rente lager ten opzichte van depositosparen. 

 

Beleggen

Bij sparen vergelijken stopt het niet. Je kunt ook precies leren hoe beleggen werkt. Ook alles over verzekeringen is te vinden op deze website.51