Motorfietsen zijn altijd populair geweest in Amerika, maar dankzij recente verbeteringen in de technologie en de altijd moeilijke economie heeft de industrie het afgelopen jaar een harde klap gekregen, erg voordelig als je kawasaki bobbers kopen gaat. We namen een kijkje naar de top redenen om een motorfiets te kopen.

Lichte motoren als drijfveer van de aankoop

 

Nieuwe motoren zijn veel lichter dan hun oude tegenhangers zoals een Kawasaki motor merk kopen die zijn onder de 1000 kg. Het is ook makkelijker om op een motor te rijden als hij minder dan 1000 kg weegt. Dat betekent dat de aankoop van motorfietsen toegankelijker is geworden voor een breder scala van consumenten.

 

Onlangs is er een nieuwe categorie motorfietsen ontstaan (harley davidson tanks) die zich richt op jongere klanten. Degenen die de voorkeur geven aan de nieuwste ontwikkelingen in de technologie, maar zich geen duurdere voertuigen kunnen veroorloven, wenden zich steeds vaker tot motorfietsen.Deze nieuwere motoren zijn net zo wendbaar als een auto, maar minder duur in het gebruik. De motorfiets heeft een aantal unieke kenmerken die het gemakkelijk maken om zich snel te verplaatsen. Met een rechte motor kunt u snel op de rechterrijstrook komen en andere automobilisten passeren. Met al die kilometers die u in minder dan een dag moet inhalen, kunt u de tijd inhalen die u tijdens uw rit hebt verloren.

 

Motorfietsen zijn ook wendbaarder dan auto’s. Van ongeveer 50 kilometer per uur tot meer dan 80 kilometer per uur, kunnen motorrijders van rijstrook veranderen in een seconde zelf met een zwarte saddle bag. Je bent vrij om te stoppen op een dubbeltje en plotselinge, zelfs grillige, veranderingen in de richting te maken. Het resultaat is dat je met een motorfiets een grotere mate van vrijheid ervaart dan met welk ander voertuig dan ook.

 

Verzekering en veiligheid als pilaren

 

Veel nieuwe modellen zijn uitgerust met camera’s aan de voor- en achterkant. Hierdoor kan de bestuurder een duidelijk beeld krijgen van alle objecten binnen een beperkt bereik. Bovendien komt een motorfiets onmiddellijk tot stilstand als u valt, zodat u veilig kunt uitstappen. Een motorfiets biedt u bescherming tegen andere voertuigen en zelfs tegen het weer. In de begindagen van het motorracen was er een klein ongelukje met iemand die geen helm droeg. Gelukkig eindigde dat met een dode. In de loop der jaren heeft de motorindustrie verschillende veiligheidssystemen ontwikkeld om de veiligheid van de motorrijder te garanderen.