Stel, je vakantiegeld komt volgende maand binnen en dat wilde je eigenlijk gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe eettafel. Zal je net zien, de tafel waar je al een poosje geleden je oog op laten vallen is nú in de aanbieding en gaat daarna uit de collectie. Of je hebt je telefoon laten vallen, de reparatie kost 100 euro, maar je hebt net die geweldige winterjas gekocht. Sinds kort is er iets nieuws op de markt, de minilening of minikrediet. Een minilening is eigenlijk precies wat het zegt, een lening voor een klein bedrag met een korte looptijd van ongeveer 45 dagen.

 

Automatenkoffie

Wie tot voor kort even een beetje extra geld nodig had, kon hoogst waarschijnlijk een ochtendje vrij plannen voor een bezoekje aan de bank, of aankloppen bij vrienden en familie. Extra financiering regelen via de bank betekent doorgaans het openen van een extra rekening, het overleggen van gegevens over je inkomen en een toetsing bij de BKR om te zien of je in het verleden niet een keertje de mist in bent gegaan met het afbetalen van een lening. Als je zeker weet dat je je lening maar voor een hele korte periode nodig hebt en dat je binnen 45 dagen alweer genoeg geld op je rekening hebt staan, dan kun je kiezen voor een minilening. Dat werkt verrassend snel en gemakkelijk. Niks automatenkoffie bij de bank, maar doelgericht en voor een korte periode geld lenen en terugbetalen.

 

Waar en wie

Je kunt al een klein bedrag lenen vanaf 100 euro, oplopend tot ongeveer 2500. Je sluit de lening makkelijk online af en het geld verschijnt vaak nog dezelfde dag op je rekening.

Minileningen zijn al populair en er zijn al veel verschillende aanbieders te vinden. Het is fijn om te weten dat je geld leent bij een betrouwbare financierder.

 

Ferratum is op Europees niveau toonaangevend als het gaat om het lenen van kleine bedragen. Al vanaf 100 euro kun je terecht bij dit Finse bedrijf. Lenen bij Ferratum is snel, eenvoudig en betrouwbaar. Aan het einde van de looptijd ontvang je simpelweg een factuur die je via IDeal kunt betalen. Daarna ben je weer overal vanaf. Geen wachttijden, geen moeilijke gesprekken, gewoon leen en go. Op een vergelijkbare manier kun je geld lenen via de Nederlandse site Saldodipje.nl. Vanaf 600 euro tot 1500 euro met een looptijd van twee maanden. De Kredietconcurrent: Vanaf een bedrag van 500 euro kun je geld lenen bij de Kredietconcurrent. Je kunt hier ook terecht voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.
Betaal je je niet blauw aan rente?

Uiteraard is een minikrediet op papier duurder dan een lening bij de bank. Waar je bij de bank ongeveer 11 procent aan rente betaalt, betaal je bij een minilening tegen de 14 procent. Wie daarbij de aanvullende kosten voor het hebben van een bankrekening en de betaalpas meerekent vind het prijsverschil misschien te verwaarlozen. Ook door de korte looptijd van een kleine lening is de rente vaak goed te overzien. Zorg wel dat je de minilening ook echt voor het aflopen van de termijn afbetaalt. Zo is het lenen van klein bedrag inmiddels een waardig alternatief voor een extra krediet bij je bank.