spaarrekening kind

Heb je net een kindje gekregen? Leuk nieuws! Maar hoogstwaarschijnlijk maak jij je ook zorgen. Het is namelijk nogal duur om kinderen eten te geven, te kleden en naar school te sturen. Daarom zijn er zoveel ouders die sparen voor hun kinderen. Een spaarrekening voor je kind: hoe pak je dat eigenlijk aan en wat moet je weten?

Spaardoel vaststellen

spaarrekening kind

Allereerst is het slim om een spaardoel vast te stellen. Natuurlijk is het doel in eerste instantie je kind. Je wil sparen om het geld uiteindelijk aan je kind te geven of aan hem of haar te besteden. Maar wat wil je dat zij ermee doen?

Als je bijvoorbeeld geld wil sparen voor de studie van je kind, dan is dit heel anders dan wanneer je geld spaart voor het eerste huis dat ze willen kopen of een huwelijk. In hoeverre wil je jouw kind helpen en in welke periode in zijn of haar leven? 

Vastzetten van het geld

spaarrekening kind

Een kind gaat doorgaans studeren tussen het zestiende en negentiende levensjaar, afhankelijk van welk niveau middelbare school ze afronden en hoe lang ze daar over doen. Het is in dit geval slim om het geld vast te zetten tot het moment dat je denkt dat jouw kind het nodig heeft. 

Wanneer het gaat om een studie, is dit natuurlijk een andere leeftijd dan wanneer het gaat om een huwelijk of huis kopen. De meeste kinderen doen dit pas na hun studie. Je kunt het geld dan langer vastzetten.