De notaris Amsterdam krijgt van allerlei fases uit het leven heel wat mee

Een gedachte die laatst bij me opkwam is dat er mensen zijn die beroepshalve met zo’n beetje alle levensfases van mensen te maken krijgen. Het was bij de notaris Amsterdam dat ik samen met mijn moeder zat omdat zij haar testament aangepast wilde hebben, natuurlijk een duidelijke verwijzing naar iets wat met het einde van een leven te maken heeft. Waarom ik erop kwam uiteindelijk was doordat ik in de wachtkamer zat na te denken dat het wel heel toevallig was dat ik twee keer in de maand bij de notaris Amsterdam zat, nadat ik namelijk diezelfde maand ook al in hetzelfde kantoor had gezeten met mijn vriend om het samenlevingscontract tussen ons beiden te ondertekenen. Voor ons staat dat laatste symbool voor de start van een nieuw leven aangezien ik een kindje verwacht in de aankomende maanden en daarom wilden wij het een en ander binnen onze relatie weleens officieel op papier gezet hebben door de notaris Amsterdam. Als ik aan beroepen denk waarbij mensen een inkijkje in een heel leven en alle verschillende fases daarvan krijgen, dan denk ik toch al snel aan bijvoorbeeld een dorpsdokter die met zijn patiënten op- en meegroeit, die te maken krijgt met sterfgevallen van mensen die hij of zij al heel lang kent maar ook met geboortes, met de start van nieuw leven. De notaris Amsterdam en een dokter in diezelfde stad of ergens op het platteland zitten wat dat betreft niet eens zo ver van elkaar verwijderd want mensen maken altijd stappen in hun leven die een gevolg hebben op zowel hun gezondheid als op de manier hoe zij dingen geregeld willen hebben, of het nou om personen- en familierecht, ondernemingsrecht of onroerend goed gaat.